Výběrová káva Cellini Caffè MERAVIGLIA 80% Arabica 200g
Kód: 2507potraviny
3500 Kč / 151 EUR
Detailní popis produktu
Výběrová káva Cellini Caffè Merarviglia představuje esenci nejčistší a nejvyšší kvality kávy Arabica a Robusta s hodnocením SCA nad 80 bodů, bez primárních vad, sklízené ručně. Směs pochází z regionů - Indie a El Salvador. Nabízí bohaté chutě s výraznou sladkostí ovoce s příjemným kořeněno čokoládovým dozvukem. Cellini Caffè se zavazuje k férové odměně farmářů a udržitelnosti, zároveň udržuje tradici kvality a inovace v pražení kávy.
- Nejvyšší kvalita kávy
- SCA skóre 80 nebo vyšší
- S nulovými primárními vadami
- Sklízí se ručně
- Férová cena pro farmáře
El Salvador
- Farma: El Carmen Estate & Benefit.
- Odrůda: 100% červený Bourbon.
- Zpracování: Kompletně umyté a vysušené na hliněných terasách.
- Nadmořská výška: 1300 metrů nad mořem.
- Vlastnictví: Fernando Alfaro & Family.
- Oblast: Ataco.
- Země: Salvador.
- Celková velikost farmy: 70 hektarů.
Indie:
- Odrůda: Robusta - Výběr 274.
- Zpracování: Praný a sušený na terase.
- Nadmořská výška: Od 950 do 1000 metrů nad mořem.
- Oblast: Coorg.
- Země: Indie.
- Celková velikost farmy: 300 hektarů.
- Plocha pěstování kávy: 100 hektarů.
Země původu: Indie, El Slavador
Cellini Caffé
Filosofie:
„Kvalita na prvním místě“ je mantra vrytá do naší DNA
Chceme, aby standard Cellini
byl referencí, pokud jde o výjimečné kávy, a proto máme v Itálii avantgardní výrobní protokol. Naše techniky výběru, míchání a pomalého pražení vyvíjíme s vášní a přísností a pěstujeme kulturu kávy díky Cellini Coffee Academy. Jedinečný tým s lidmi, kteří se mohou pochlubit nejvyšší odborností v Itálii: v naší laboratoři kvality máme dva Q GRADERY !
Historie:
Roku 1946 rodina Pieri otevírá pražírnu "Columbia" v Livornu, druhou ve městě. Přestože se stále jednalo o malý rodinný podnik, Torrefazione okamžitě pracoval s cílem nabízet kvalitní kávu a za pár let patřila káva Columbia k nejoceňovanějším v celém Toskánsku.
1973 podnik roste a otevírá novou továrnu v Livornu, která představuje přechod od klasického řemeslného pražení, postaveného v laboratorním skladu, k průmyslové a moderní továrně.
1990 Společnost expandovala akvizicí největší pražírny v Ligurii, janovského Ekaf, se značkou Eureka (vytvořenou „kávovým čarodějem“ Ugo Meraldim) a Bolognese Filicori, zrozenou v Bologni v roce 1883.
1996 Tři historické značky, „Columbia“, „Filicori“ a „Ekaf“, vůdci barového sektoru v Itálii, se spojily, aby daly život nové značce „Cellini“.
V roce 2000 se Cellini stalo synonymem pro kvalitní kávu a soutěžilo s nejznámějšími italskými značkami na mezinárodní úrovni.
V roce 2005 se zrodila nová továrna vybavená nejlepšími technologiemi na podporu zpracování kávy: vysoce inovativní italské stroje udržují tradici pomalého pražení naživu a přináší jedinečnou kávu Cellini do celého světa.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Výrobce: | Cellini |
Druh: | Arabica+Robusta |
Forma: | Zrnková |
Balení: | 200g |
Stupěň pražení: | Střední |
Poměr směsi Arabika/Robusta: | 80/20 |
Chutě: | Sladká, Čokoláda, Ovoce, Květiny, Koření, Tropické ovoce, Med |
Země původu: | Střední Amerika, Indie, El Salvador, Asie |
Crema: | 2, 1 |
Hořkost: | 1 |
Kyselost: | 2, 3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.